Jan Keij - Filosoferen met Kierkegaard
Zondag, 25 Februari 2018, 10:30 - 22:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filosoferen met Kierkegaard is niet filosoferen over de zin van HET leven, maar over de zin van UW leven.

Kierkegaard over de bestemming van de mens

De Deense filosoof Kierkegaard (1813-1855) is met Nietzsche een van de voorlopers van het existentialisme. Dat betekent dat zijn filosofie gericht is op het concrete leven van mensen. Het betekent ook dat Kierkegaard zal wijzen op een persoonlijke, innerlijke waarheid die van belang is voor mijn bestaan als mens. 
Over die persoonlijke waarheid wil ik het in mijn lezing hebben, met name over de weg naar die waarheid, een weg die misschien de uwe beschrijft. Ik zal ook tips geven om op die weg naar waarlijk mens-zijn te blijven. En ik zal spreken over uw uiteindelijke bestemming als mens, die een religieuze is.
Filosoferen met Kierkegaard is aldus niet filosoferen over de zin van HET leven, maar over de zin van UW leven.

Jan Keij (1948) studeerde tijdens zijn werk als onderwijzer filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn afstuderen (cum laude) promoveerde hij op de filosofie van de Franse filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995). Hij wilde vervolgens de maatschappelijke relevantie van filosofie toetsen en schreef zich daarom in bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig ondernemer in de filosofie ('handelaar' in denkbeelden). Sindsdien geeft hij cursussen voor leken en werkers in de gezondheidszorg (geaccrediteerde cursussen voor artsen en therapeuten).

Wij vragen een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van €5,-.

Locatie Ericalaan 1